I modsætning til alle andre spildevandsanlæg på markedet, så har vores 2. generations pileanlæg ikke en bundfældningstank, hvilket er muligt grundet den knivpumpe, som vi bruger samt vores patenterede fordelerslange. Dette er en stor fordel, fordi du slipper for at skulle betale for at få bundfældningstanken tømt (og fordi der som regel ved etablering af nye anlæg skal installeres en ny). Prisen på tømningen varierer fra kommune til kommune, men koster omkring 1.000 kr. Samtidigt er det også bedre for klimaet, da vi reducerer den CO2 udledning, der er i forbindelse med at slamsugeren kører rundt og tømmer tankene.
Så hvis du vil gøre noget godt for din pengepung og klimaet, så skal du vælge vores pileanlæg uden bundfældningstank.
Knivpumpen
Den pumpe vi anvender er en Flygt DXG grinder pumpe, som er lavet til brug i spildevandssystemer og til krævende findelingsopgaver. Pumpens skæreenhed er lavet til at reducere affaldsindholdet til en tyndtflydende masse, hvor partiklerne så små, at spildevandet nemt kan transporteres gennem små rør uden fare for tilstopning.
Pumpen kan klare rigtigt mange ting, se for eksempel her hvordan den snildt pulveriserer en gummihandske og en gulvklud (1.42).
Dermed ikke sagt, at det er ligegyldigt, hvad du smider ud i kloakken. For at forlænge pumpens og anlæggets levetid, er det nødvendigt at tænke over, hvad der ender i kloakken, hvilket gælder for alle spildevandsanlæg.
Hvad indeholder husspildevandet?
Det er kun husspildevand, der må blive ledt ud i kloakken. Der må altså kun tilføres spildevand fra WC, bad, bryggers og køkken. Bemærk, at det er lovmæssigt forbudt at føre regnvand, drænvand og andet ind i anlægget, dette skal der være en separat løsning for.
Mere specifikt må der altså kun tilføres vand, afføring, urin, toiletpapir og almindelige rengøringsmidler til kloakken.
En almindelig person i Danmark bruger ca. 110 liter vand om dagen. Ydermere har en gennemsnitlig person, ca. en afføringsmængde på 0,15 kg. Dog er det 75% af vores afføring faktisk vand, så det er kun 0,038 kg tørstof i vores afføring pr. dag. Samtidig producerer man også omkring 1,5 liter urin om dagen.

Der er selvfølgelig også andre ting i vandet, såsom sæbe- og madrester, men langt størstedelen af det, som vi leder ud fra en normal husholdning er vand. Så udover at knivpumpen er designet til at findele affaldsindholdet, så er der ikke særligt store mængder af disse og derfor er det, der bliver ledt videre fra knivpumpen til anlægget, en meget tyndtflydende væske.
Spildevandet indeholder også næringsstoffer, som er det man primært renser spildevandet for. Du kan læse mere om næringstoffer og hvad der sker med dem i vores pileanlæg. Hvis du vil høre mere om vores anlæg generelt kan du altid udfylde kontaktformularen eller ringe til os på 42 90 92 93.
Hvad må man så IKKE smide i kloakken?
Det der ikke må tilføres kloakken, er alt andet, hvilket refereres til som fremmedlegemer.
Følgende genstande anses bl.a. som fremmedlegemer:
- Vat, vatpinde, vatrondeller og tilsvarende.
- Bind, tamponer og kondomer
- Vådservietter, der ikke er beregnet til at komme i toilettet.
- Kemikalier, der ikke kan anses som brugt til almindelig rengøring og vask.
- Hårde materialer som jern, aluminium og lignende.
Hvis du er interesseret i at høre mere om knivpumpen eller har andre spørgsmål til vores 2. generations pileanlæg er du altid velkommen til at udfylde kontaktformularen eller ringe til os på 42 90 92 93.