fbpx
Bliv klogere på dit påbud

Guide til påbud 

Hvis du har fået påbud om at forbedre rensningen af jeres spildevand, skal du tage stilling til, hvilken renseløsning der er bedst for dig. Du kan enten vælge at acceptere tilbuddet om medlemskab af den lokale forsyning eller etablere et nyt privat spildevandsanlæg. Der findes
mange anlæg på markedet, og ligegyldigt hvilket anlæg du vælger, er et nyt anlæg en stor økonomisk udskrivning.

I det følgende vil vi guide dig igennem de forskellige ting det er vigtigt at tage stilling til. Hvis du er er nysgerrig på hvorfor du har fået påbuddet, kan du læse mere om grunden bag her.  Du kan også downloade vores 8 gode råd, som er en uddybbende guide til dig der har fået påbud. Find den her.

Renseklasser

Vi anbefaler at du etablerer et anlæg og ikke acceptere tilbuddet om medlemskab af forsyningen, da det klart er den dyreste løsning.

Når du skal vælge hvilket anlæg der er det rigtige for dig, er det vigtigt at være opmærksom på, hvilken af de 4 renseklasser, du har fået påbud for. Det anlæg du vælger, skal nemlig opfylde den renseklasse, som kommunen har påbudt dig. 

 

Kommunen giver påbud på 4 forskellige klasser:

O der skal kun renses for organisk materiale
OP der skal renses for organisk materiale og fosfor
SO der skal renses for kvælstof og organisk materiale
SOP der skal renses for kvælstof, fosfor og organisk materiale

Du kan læse mere om de 4 renseklasser her. 

Hvis du vælger vores 2. generation pilerenseanlæg er du på den sikre side, fordi det er et lukket anlæg og dermed ikke udleder spildevand til naturen – Derfor opfylder vores anlæg også alle nuværende og fremtidige rensekrav. 

 

4 renseklasser

vores anlæg opfylder nuværende
og fremtidige rensekrav

Et billigt anlæg kan blive dyrt

Vi sikrer jer et økonomisk klogt valg
— set over en 20-årig periode

Vandforbrug og valg af spildevandsanlæg

 Det er ikke kun renseklassen du skal være opmærksom på når du vælger spildevandsanlæg. 

Din husstands vandforbrug har også betydning for, hvordan ejendommens nye rensningsanlæg skal dimensioneres. En gennemsnitlig familie bruger 120 vand om året, og et forbrug på 120 er samtidig laveste fællesnævner for størrelsen af samtlige nye anlæg. Det betyder, at alle kommuner kræver et anlæg, som minimum har en kapacitet svarende til et årligt forbrug for en gennemsnitlig familie (120 vand). Du kan tjekke din ejendoms årlige vandforbrug hos dit lokale forsyningsselskab. Forbruget er godt at kende, fordi ejendommens nye anlæg skal passe til husstandens forbrug og udledning.

Pas på din pengepung!

Når du får et tilbud på et anlæg skal du sikre dig at det inkludere både anlæggets pris, leveringsomkostninger og kloakarbejde, så ikke der kommer nogle overraskelser senere. Udgifter til anskaffelse varierer fra anlæg til anlæg. Selvom der er stor forskel på anskaffelsespriser mellem to forskellige typer anlæg, kan det billigste at anskaffe let blive det dyreste i længden. På nogle anlæg overstiger driftsomkostningerne ovenikøbet etableringsomkostningerne.

Vi har lavet denne sammenligning for vores pilerenseanlæg og minirenseanlæg herDu kan også læse om fordele og ulemper ved de forskellige typer spildevandsanlæg her.

STIL DE RIGTIGE SPØRGSMÅL! 

Det er vigtig at få stillet leverandøren de rigtige spørgsmål. For eksempel kan et minirenseanlæg ikke tåle man tømmer et stort badekar (200 liter).  Det er også vigtig at få klargjort om man har råd til at drifte anlægget. For eksempel koster det omkring 6.000 kr. årligt at drifte et minirenseanlæg.  Download vores guide 8 gode råd, heri kan du også finde en liste med spørgsmål der er vigtige at spørge om.

Ansøgning

Når du har valgt den rigtige renseløsning, skal du vælge en kloakmester og der skal sendes en ansøgning til kommunen. Kommunen skal give tilladelse til at anlægget må etableres.

Hvis du vælger os som leverandør, står vi for ansøgningsprocessen, så du slipper for at bruge tid på at få tilladelsen fra kommunen. Vi står også for at lave dimensioneringsberegningen og dialogen med kloakmesteren. Du vælger selv om du vil bruge din egen kloakmester eller om vi skal finde en til dig. Hvis du vil have et bedre overblik over hele processen fra start til slut, kan du læse mere her.

Det klarer vi

vi står gerne for dimensioneringsberegning, kontakt med kloakmester og ansøgningsprocessen hos kommunen

Det klarer vi

vi står gerne for dimensioneringsberegning, kontakt med kloakmester og ansøgningsprocessen hos kommunen

Vil du høre mere?

Hvis du vil høre mere om, hvordan et pilerensningsanlæg kunne passe hos dig,
tager vi gerne en uforpligtende snak, så du kan få alle de oplysninger, du har brug for. 

Brug for rådgivning?

Telefon:
42 90 92 93

Mail:
Info@salixgreentech.dk