fbpx

Driftsomkostninger -Afgifterne for spildevand har aldrig været højere

19 maj, 2022 | Renseanlæg, Spildevand

Når man skal vælge en spildevandsanlæg, skal man være opmærksom på, at der mange driftsomkostninger, som man ikke lige tænker over –  og en af dem er spildevandsafgifterne. Du betaler spildevandsafgift, hvis du har dit eget spildevandsanlæg på din ejendom og udleder spildevand, hvorimod du betaler afledningsafgift, hvis du er tilsluttet den offentlige kloak.

Hvis du vælger alle andre løsninger til din bolig end et pilerenseanlæg, udleder du spildevand og skal derfor betale enten afledningsafgift eller spildevandsafgift.

Afgifterne stiger

Når man erhverver sig et nyt spildevandsanlæg, er man nødt til at tænke langsigtet, og gøre op med sig selv, om man har råd og lyst til at driftsomkostningerne gennem årene stiger betydeligt – For det er klart den tendens man ser.

For eksempel når det kommer til afledningsafgifterne, er de betydelige prisstigninger allerede startet i mange kommuner. På Sjælland er afgifterne steget med 40% i 23 kommuner fra 2021 til 2022. Det er vigtigt at bemærke, at disse stigninger ikke er sket over en længere periode, det er hvad afgifterne er steget med på blot et år.  

Driftsomkostninger spildevandsanlæg

Men det er ikke kun afgifterne til spildevand, man skal være opmærksom på, en anden betydelig driftsomkostning er tømning af bundfældningstanken.

Alle andre typer spildevandsanlæg end vores 2. generations pileanlæg har en bundfældningstank, som lovmæssigt skal tømmes mindst én gang om året På Sjælland har 52% af de 23 kommuner sat prisen på tømning af bundfældningstanken op fra 2021 til 2022.

Dette er bare to af de driftsomkostninger man skal være opmærksom på. Der findes mange andre. I skemaet nedenfor har vi lavet en oversigt over driftsomkostninger ved nogle af de forskellige typer anlæg. Du kan også læse mere om de fordele ved vores 2. generations pileanlæg eller alternative spildevandsanlæg.

*Her skal det dog nævnes, at man sagtens selv kan beskære sin pil, så det behøver ikke at være en udgift som sådan.

Det man kan konkludere er, at nogle anlæg såsom Minirenseanlæg er billige at etablere, men til gengæld hænger man på regningen resten af anlæggets levetid (kan være mere end kr. 6.000 årligt)

Hvorimod der med vores pileanlæg kun vil være en smule strøm man skal betale for, 23kWh om året. Til sammenligning bruger et minirenseanlæg over minimum 400 kWh om året. Faktisk har Miljøstyrelsen i samarbejde med Niras i 2017 lavet en rapport, hvor de konkluderer:

 

De 3 dyreste anlæg til helårsboliger over en periode på 20 år er:

1) kontraktligt medlemskab af forsyningen,

2) samletank

3) minirenseanlæg.

 

Det kan være svært at tage den endelige beslutning om hvilket anlæg man skal vælge, men du er altid velkommen til at ringe til os på 42 90 92 93. Vi fortæller gerne både mere om vores anlæg og de andre mulige løsninger – Det vigtigste for os er, at vi finder den løsning der passer bedst til dig. Du kan også udfylde kontaktformularen, så ringer vi dig op. 

 

Relaterede artikler